Det finns en sårservett som är steril och bakteriedödande, en kompress att lägga mot skadan och en tunn självklistrande binda i anpassad längd. Sist men inte minst en Pawz tass-strumpa i naturgummi.

Tassakuten erbjuder fyra olika storlekar. Välj S, M, L eller XL. Det finns alltså en storlek som passar alla hundar som är för tunga att bära någon längre sträcka. Se nedan.

Tassakuten väger mindre än 50 gram, har ett vattenavvisande fodral och innehållet ligger i en försluten plastpåse. Den kan sitta på koppel eller halsband och alltid finnas till hands.

Under arbetet med Tassakuten har jag frågat många hundägare om deras erfarenheter av tass-skador. Många har råkat ut för infekterade sår som krävt antibiotikabehandling. Även sönder-trasade sårkanter eftersom hunden tvingats gå på sin skada. En del hundägare berättar om tråkig ärrbildning som gör att deras hund får gå "med en sten i skon" resten av livet.

 "Ja, tass-skador förvärras ofta på vägen in till veterinären. Om man har möjlighet att lägga om och skydda såret påverkar det definitivt sårläkningen. Ett sår läker fortast och bäst om det inte kommer in smuts, bakterier och om det sys snarast möjligt. Ett tassbandage stoppar även eventuella blödningar, så det är en jättebra idé!" Leg.vet Ylva Trygger

Tassakuten är tillverkad i vatten-avstötande material. Den är 12x7 cm. Väger under 50 gram med sitt innehåll. Innehållet ligger i en försluten plastpåse för att göra det så vädertåligt som möjligt. Fäst den på koppel eller halsband så att den alltid finns till hands.

Vilken storlek ska man välja? Även hundar inom samma ras kan variera mycket i storlek.

S=small passar till Border terrier, Bichon Frise, Cavalier, Tax med flera. Pawz tass-strumpa är 6,4 cm i denna storlek.

M=medium passar till Cocker Spaniel, Beagle, Tollare, Keeshond med flera. Pawz tass-strumpa är 7,6 cm i denna storlek.

L=large passar till Akita, Schäfer, Labrador, Rhodisian Ridgeback, Airedale terrier med flera. Pawz tass-strumpa är 10,2 cm i denna storlek.

XL=extra large passar till Briard, Old english sheepdog, St Bernard med flera. Pawz tass-strumpa är 12,7 cm i denna storlek.

Liksom vi har hundar olika storlek på sina tassar, mät din hunds tass från gropen bakom den stora trampdynan till längsta klon. Hamnar du mellan två storlekar rekommen-derar vi att du väljer den större storleken så att det får plats ett bandage. Tassakuten kommer att vara storleksmärkt på förpackningen.

Observera att Tassakuten är just ett akutbandage! Det ska skydda din hund, hem eller till veterinären. Sörj alltid för god blodcirkulation i hundens tass. Ett för hårt åtdraget bandage kan göra mera skada än nytta.

Återanvänd din Pawz tass-strumpa när du lagt ett varaktigt bandage, den håller bandaget torrt under promenaden. Eftersom gummi inte andas ska den inte sitta på för långa stunder i taget.

Beställ din egen Tassakuten genom att maila till adressen ni hittar under kontakt, se menyraden till vänster. Då får ni besked om när leverans kan ske och ett bankgiro att betala till. 

Här ser ni några exempel på hur den tåliga gummistrumpan ser ut på tassen. Strumpan påverkar varken grepp eller balans. De som testat säger att även hundar som ogillar att ha något på tassen har accepterat denna.

Enklaste sättet att sätta på strumpan är att hålla den i handflatan, vränga öppningen ut och in över sina fingertoppar och föra på den på tassen.

Tassakuten är ett första hjälpen kit för tass-skador. Den innehåller allt du behöver för att genast ta hand om en skadad tass.

Jag frågade Leg.vet. Ylva Trygger om hon tror att Tassakuten kan hjälpa vid tass-skada, hon svarade.

Mer info om Tassakuten och hur du beställer ditt ex nedan.

Tassakuten blir din för 135:- inkl. moms frakt enligt postens taxa.

Nedan lite bilder hur det kan se ut på hunden.